R&I Days goes virtual

Europe

De R&I Days 2020, een 3 dagen durend virtueel evenement georganiseerd voor de Europese Commissie. Het doel van dit event? Alle partijen die zijn betrokken bij onderzoek en innovatie in Europa alsook zoveel mogelijk burgers samenbrengen om de toekomst van deze disciplines te schetsen. Om de doelstellingen van dit evenement waar te maken, installeerde VO Event – dankzij de coördinatie van VO Europe – maar liefst 5 tv-studio’s in gebouwen van de Commissie, werkten we een digitaal platform volledig op maat uit, verenigden en coachten we 479 sprekers, organiseerden we 77 Live open sessies, 10 digitale hubs, 120 Live Co-design & Workshops-sessies en een 100% virtuele tentoonstelling voor Science is Wonderful. Goed voor meer dan 35.000 deelnemers van over de hele wereld. Copyright @European Union 2020 all rights reserved.

Bekijk video

EU Research and Innovation Days

Europe

Gedurende 3 dagen vormde Kanal het toneel van een uniek evenement om de toekomst van onderzoek en innovatie in Europa uit te stippelen. VO Event ging voor dit evenement - georganiseerd voor de Europese Commissie in samenwerking met VO Europe - voor een ongebruikelijke locatie die breekt met het traditionele kader dat voor dit soort events meestal wordt gekozen. Zo werd 20.348 m2 ruimte gecreëerd voor 13 vergaderzalen om maar liefst 660 sprekers te ontvangen. Uiteindelijk konden meer dan 8.367 deelnemers uit de hele wereld dankzij het nieuwe format van de conferentie op een collaboratieve manier debatteren, geïnspireerd worden en ideeën uitwisselen. Een geslaagde gok voor VO, dat de codes van de klassieke Europese conventie opnieuw heeft uitgevonden door van de R&I Days het meest zichtbare evenement van het jaar te maken op het vlak van onderzoek en innovatie.

UNLOCK YOUR RIGHT

Europe

Een winnende combo voor VO Event en VO Europe, die opnieuw samenwerkten om een vernieuwend concept aan te bieden dat geprezen werd door de pers. Er werden kosten noch moeite gespaard om een escape room op te zetten en zo activering te creëren in het kader van de campagne #YOUREURIGHT. Er werd ingezet op gamificatie om – volledig in lijn met de trends en de actualiteit – een meeslepend en motiverend teamspel te ontwikkelen rond 4 actuele thema’s. Een heuse uitdaging voor VO, dat als missie kreeg om de deelnemers te informeren over en bewust te maken van bepaalde rechten die ze kunnen inroepen en om tegelijkertijd de rol van de EU impliciet te benadrukken. De escape room trok door 10 landen en verwelkomde elke dag gemiddeld 250 deelnemers. UNLOCK YOUR RIGHT is een eventervaring die zowel leuk als didactisch is.

European Election Night Live

Europe

Met jazzmuziek op de achtergrond werden op 26 mei 2019 op het Luxemburgplein de Europese verkiezingen gevierd. Om een nieuwe blik te werpen op de verkiezingen, waren de Europese burgers die dag de eregasten. VO Europe en VO Event nodigden hen daarom uit om samen te praten en te debatteren over de huidige politieke tendensen. Op vraag van het Europees Parlement, maakte VO van deze verkiezingsdag een springplank voor Europa en de democratie. Dankzij transparantie en door de deelnemers de kans te geven zich het politieke terrein toe te eigenen, kreeg dit publieke evenement een heel nieuwe dimensie waarin de slogan ‘Choose your future’ helemaal tot zijn recht komt.