Alle blog artikles door

Zingeving + durf = geslaagd event door Alexandre Velleuer

10 juli 2018
blog-code1-700x500
blog-code1-700x500-alt

Creativiteit is de sleutel tot succes. Geen sterk concept? Geen impact! De organisatie van een event vereist nauwkeurigheid en vrijheid, samen nadenken en persoonlijke creativiteit. In lijn met wat er leeft in onze maatschappij ... En bij de klant natuurlijk!

"Creëer iets nieuws en iets anders." Een zinnetje dat we telkens herhalen wanneer een nieuwe uitdaging op ons bureau belandt. Met elk nieuw evenement begint een nieuw verhaal. En het vereist steeds opnieuw een aanpak op maat volgens een goed gestructureerd creatief proces.

Het startschot? De briefing over de verwachtingen en doelstellingen van de klant, samengevat in een strategische nota. Op basis van die nota stellen we werkgroepen samen met interne en/of externe experts en specialisten in het project dat ons te wachten staat. Zij zijn het kloppende hart van het collectieve creatieve proces. De chemie begint te werken dankzij goed voorbereide brainstormsessies waarbij de beste animatiemethodes worden ingezet. Het is goed om bij elk project opnieuw op zoek te gaan naar nieuwe mensen en middelen om zo te blijven variëren en vernieuwen. Hetzelfde geldt voor de keuze van de leveranciers en onderaannemers. Ook hier geeft elk departement van ons kantoor zijn eigen input. Bij VO Event maken we al onze medewerkers bewust van het belang van creativiteit via opleidingen of interne werkgroepen. 

3 fouten die fataal zijn voor de creativiteit

Een strak werkschema zorgt voor doeltreffendheid en energie, met één doel voor ogen: de ontwikkeling van het beste concept. Om dat te bereiken, moeten we onze ideeën samenbrengen rond een sterk verhaal vol betekenis en symboliek. Inspireren en geïnspireerd worden. En liefst zo authentiek mogelijk, met de nodige digitale dimensies en tegelijk met een creatieve geest ... Het belangrijkste? Durven het verschil te maken! Zoals 'Burning Man' bijvoorbeeld. Dit artistieke evenement wordt elk jaar opnieuw gehouden in Nevada op een tijdelijke plek aan een strand en afgesloten met de verbranding van een gigantische pop. Een echte referentie op het vlak van creativiteit die voortdurend evolueert en toch steeds op zoek gaat naar iets 'disruptiefs'.

Dolce&Gabbana Drone fashion show

Een ander voorbeeld is Dolce&Gabbana dat modellen vervangt door drones die met de nieuwe handtassencollectie de catwalk opvliegen. Of wat dacht je van modeshows in multiplex dankzij hologrammen die ook Frans politicus Mélenchon gebruikte? Voor de lancering van de nieuwe Audi A4 koos VO Event voor videomapping om de genodigden onder te dompelen in geavanceerd visueel en sensorieel spektakel. Daarnaast organiseerde VO Event 'Mobilmix', een technofuif middenin een Brusselse tunnel ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit. Een hoogstandje van ons institutionele team VO Citizen.

 Tunnel Party Brussels

Behoed je dus tegen drie valkuilen die fataal kunnen zijn voor de creativiteit: stop niet bij je eerste idee, blijf niet broeden op een oud concept en ga niet verder in op een idee dat alleen maar om de vorm draait.

Meer blog artikels

  • "Reinventing the code": hoe VO voor uw event aan de slag gaat

    News
  • Het museum: waardevolle locatie voor een event

    News
  • Technologie introduceert nieuwe toegevoegde realiteit in de eventwereld

    News