Alle blog artikles door

VO lanceert de VO Academy!

15 december 2020
vo academy

De coronacrisis schudde de wereld zoals wij die kenden grondig door elkaar. Ook het dagelijkse reilen en zeilen van evenementenbureaus ontsnapte er niet aan. Verre van zelfs ... VO bleef echter niet bij de pakken zitten, onder meer dankzij onze institutionele afdelingen die zo goed mogelijk ten dienste blijven staan van onze klanten die meer dan ooit op een doeltreffende manier willen communiceren. Kortom, VO verkent, vindt zichzelf opnieuw uit en probeert lessen te trekken uit het voorbije jaar dat we op zijn minst bijzonder kunnen noemen. Daarom lanceert ons bureau een project om het expertiseniveau van al onze werknemers te boosten: de VO Academy.

De VO Academy: wat is dat?

Het gaat om een reeks digitale opleidingen die bedoeld zijn of beschikbaar zijn voor alle personeelsleden. Het principe? Een uitwisseling van expertise over de meest uiteenlopende thema’s: de digitalisering, MVO, veiligheid, communicatie en HR.

Voor elk van deze onderwerpen krijgt het personeel op vrijwillige basis en zonder deelnamebeperking een integraal online lesprogramma aangeboden, dat gegeven wordt door leden van VO die nu en dan worden bijgestaan door externe sprekers. Het is dan ook de bedoeling dat iedereen bepaalde expertises die hij of zij elders in het bureau of in de groep heeft opgedaan, kan verdiepen of ontwikkelen.

Van louter unilaterale opleidingen tot interactieve workshops en virtuele Labs: afhankelijk van het onderwerp en de ingeschreven deelnemers worden er verschillende LEARN / MAKE / THINK-formats aangeboden.

Welk programma?

De opleidingen worden gespreid over 3 maanden om het werk van onze medewerkers niet te verstoren. Op het programma staan zowel vakgerichte sessies, bijvoorbeeld over de Circular Event Toolkit, cybersecurity, gamificatie, storytelling, de verschillende soorten virtuele events en de uitwerking van gezondheidsprotocollen als sessies die focussen op ontwikkeling en persoonlijk welzijn, zoals het beheer van telewerk, het gebruik van nieuwe tools, veerkracht, co-creatie, ...

De resultaten?

Na een week opleiding stellen we een erg positieve tendens vast. Enerzijds wat het aantal inschrijvingen en de interesse voor de onderwerpen betreft, maar ook door het verloop van de verschillende sessies die de perfecte gelegenheid vormen om de banden aan te halen met collega’s van andere teams die we nauwelijks nog zien sinds we allemaal massaal telewerken. Toegegeven, die gezelligheid en menselijke dimensie waren niet de hoofddoelstellingen van deze academie, maar waren wel duidelijk aanwezig tijdens de lanceringsweek.