Alle blog artikles door

Reinventing the code van events tijdens het Trendcafé! door Alix de Montjoye

19 december 2018
VO Café tendances

In januari 2019 lanceert VO Event zijn Trendcafé, een informele en maandelijkse workshop. Zo worden je events nóg creatiever!

Om zijn baseline ‘Reinventing the code’ kracht bij te zetten lanceerde VO Event een programma rond 5 grote thema’s. Een daarvan is ‘inspiratie opdoen via Trendcafés’.

Het Trendcafé is een maandelijkse workshop in een gezellig en informeel kader waarbij wordt nagedacht over ideeën en inspiratie voor events. Vanaf januari kunnen alle medewerkers van VO eraan deelnemen. Daarnaast is het Trendcafé de ideale gelegenheid om van gedachten te wisselen en te praten in een nieuwe, coole maar toch minimaal gestructureerde stijl.

 

1 afspraak, 1 thema, 1 locatie

Het Trendcafé opent iedere laatste vrijdag van de maand z’n deuren. Iedere afspraak draait rond een vooraf bepaald en aangekondigd thema zodat de deelnemers al eens kunnen nadenken over mogelijke ideeën. De bedoeling daarvan is om beter en intenser van gedachten te wisselen over huidige of toekomstige trends, opgedane ervaringen en nieuwe inspiratiebronnen. En dat alles bij een koffie, een aperitief of wat fingerfood.

Drie van de vier afspraken vinden plaats op kantoor, de vierde wordt extra muros georganiseerd, op een andere en inspirerende locatie, in open lucht en in de lijn van de sfeer van het Trendcafé en van het thema van die maand. Kortom: op een plek met toegevoegde waarde. Werden al aangehaald: het Street Art-traject in Brussel of een van de activiteiten van het museum Kanal.

 

Collectieve en omkaderde denkoefening

Hoewel het Trendcafé eerder informeel van aard is, is het toch de bedoeling om tot een collectieve denkoefening te komen die nieuwe benaderingen mogelijk maakt en de professionele achtergrond van de deelnemers verrijkt. Om te brainstormen in de aanloop naar een event, tussen de klantbriefing en ons voorstel.

Het resultaat van die denkoefening kan in een later stadium gebruikt worden door een projectleider om bepaalde van zijn ideeën te toetsen of om nieuwe ideeën te vinden, het verschil te maken en de klant te overtuigen. De aanzet van de discussie kan worden gegeven door een expert, maar om de samenhang en efficiëntie niet uit het oog te verliezen wordt het geheel geleid door een ceremoniemeester. Aan het einde van de sessie wordt samen beslist over het thema van de volgende ontmoeting.

 

Praten, luisteren, ontspannen

Door op die manier de creativiteitscode opnieuw uit te vinden willen we ook de banden tussen de teams aanhalen. Dit Trendcafé wil voor de verschillende teams ook fungeren als een soort teambuilding waarbij iedereen kan praten, luisteren en ontspannen. Nog een bijzonderheid: iedere werknemer van VO (Citizen, Sense, Voice...) is welkom in dit Trendcafé. En waarom geen dienstverlener als diens aanwezigheid van toegevoegde waarde kan zijn voor het besproken thema? Wil je actief deelnemen aan de discussie? Of luister je liever rustig toe? Alles kan en alles mag. Het is de bedoeling dat iedereen geregeld zijn ideeën kan delen met anderen en/of een gezellig moment met collega’s beleven.

Meer blog artikels

  • "Reinventing the code": hoe VO voor uw event aan de slag gaat

    News
  • Hoe concerten de eventwereld inspireren

    News
  • Zingeving + durf = geslaagd event

    Code