Alle blog artikles door

"Reinventing the code": hoe VO voor uw event aan de slag gaat door Alexandre Velleuer

27 november 2018
we transfer2 event

VO Event en VO Citizen hebben één doel voor ogen: "reinventing the code". Om die baseline kracht bij te zetten, werken de teams volgens een programma met vijf grote thema's.

Reinventing the code. Om de medewerkers van VO Event en VO Citizen te helpen dit mantra ook concreet in de praktijk te brengen, begon VO een jaar geleden met een denkoefening rond de belemmeringen en oplossingen. VO wil immers zo innovatief en creatief mogelijk te werk gaan en zijn klanten vernieuwende oplossingen aanbieden, op maat volgens hun doelstellingen en de boodschap die zij willen uitdragen.

 

5 zwaartepunten, 5 oplossingen, 5 teams

In eerste instantie werd een collectieve workshop georganiseerd om te bepalen en te valideren wat die positionering precies betekent in de dagelijkse praktijk bij VO. Daaruit is duidelijk gebleken dat deze switch alleen maar mogelijk was na een verandering van de gewoontes en de attitude én door meer tijd vrij te maken om na te denken, zichzelf in vraag te stellen en inspiratie op te doen.

Er moesten dus nieuwe methodes worden ingevoerd die collectief door en voor de teams van VO werden bepaald. Daarna volgde een tweede ontmoeting: vijf groepen van vijf tot zes medewerkers van VO (Event en Citizen) zullen voortaan werken rond vijf verschillende thema's om onze manier van werken opnieuw uit te vinden en nieuwe ideeën te sprokkelen.

 

 1. Inspiratie opdoen via trendcafés.
 2. Delen en samenwerken in de dagelijkse praktijk bevorderen.
 3. Meer culturele uitjes organiseren. 
 4. Onze brainstormingsessies verbeteren.
 5. Ons timemanagement herbekijken.

 

Tijdens een seminarie in januari 2019 krijgt elk van de vijf teams de kans om het resultaat van zijn denkoefening te laten zien en concreet voor te stellen hoe we onze events kunnen heruitvinden. Bij een eerste tussentijdse debriefing konden we al duidelijk merken hoe geëngageerd en enthousiast onze teams zijn om hun ideeën in de praktijk te brengen. We kijken al uit naar januari!

Meer blog artikels

 • Het museum: waardevolle locatie voor een event

  News
 • Emotie breekt de codes van de creativiteit in de eventwereld

  News
 • Hoe concerten de eventwereld inspireren

  News