Alle blog artikles door

Inspiratie on tour bij VO Event door Michaël Desmet

28 februari 2019
WhatsApp Image 2019-02-26 at 09.40.07
WhatsApp Image 2019-02-15 at 15.26.29
WhatsApp Image 2019-02-26 at 09.39.58
WhatsApp Image 2019-02-27 at 13.32.09
WhatsApp Image 2019-02-25 at 17.05.26(2)

Inspiratie ademen, dat is onze ambitie! VO test momenteel de 'Innovation Tour' uit, een heuse 'stadssafari' doorheen een reeks innovatieve projecten en locaties. Een leerrijk tussendoortje voor alle medewerkers van VO op zoek naar inspiratie ...

Midden februari vertrokken we met een vijftiental op safari, op jacht naar vernieuwende ideeën, nieuw te ontdekken locaties en een mooie waaier aan inspirerende denkoefeningen. Het was de start van de allereerste Brusselse 'Innovation Tour', die speciaal voor de medewerkers door VO Event en VO Citizen werd bedacht.

Het initiatief is het resultaat van een van de vijf workshops waarbij we sinds een jaar op zoek gaan naar oplossingen in het kader van 'reinventing the code' aan de hand van innovatieve tools, zoals onze brainstorming-ladekasten of ons digitale moodboard ... De tweede editie van de inspirerende safari volgt al op 15 maart. Maar wat doen we nu precies tijdens zo'n safari en waarom? Wij lichten het graag even toe!

 

Inspiratievoer

De 'Innovation Tour' duurt een halve dag. Tijdens die halve dag proeven we van verrassende locaties, vernieuwende projecten en bedrijven of structuren die werken aan de samenleving van morgen. Kortom, we openen onze ogen, kijken om ons heen, nemen nieuwe trends, ideeën en innovaties in ons op om onze eigen inspiratie te voeden. Die halve dag is een ideaal moment om weer op adem te komen en te herbronnen.

Tijdens onze eerste 'Innovation Tour' bezochten we drie innovatieve toplocaties:

 

 • De indrukwekkende en bijzondere stadsboerderij op de daken van de Slachthuizen van Anderlecht met haar immense hightech serres en de aquariums voor aquaponics waarin duizenden baarzen worden gekweekt.
 • De toekomstige FoodHall en FoodLab, opleidingstheaters en meesterlijke gastronomie in het Gare Maritime, in het hartje van de Tour & Taxis-site. Een ideale plek voor de nieuwe smaken van eventcatering. Maar ook een mooie gelegenheid om een glimp op te vangen van de visie en het project van promotor Extensa. Die wilde de plek omtoveren tot een nieuwe overdekte wijk met zowel woningen en kantoren als openbare ruimtes en winkels.
 • De Erasmushogeschool Design en Technologie en haar Open Medialab. Het labo werkt volgens het principe van 'begeleid zelfstandig leren' en biedt studenten en ontwikkelaars de kans om hun project te realiseren in virtual reality. Daarvoor kunnen ze de verschillende technologieën gebruiken zoals een chromakey, een belichtingsinstallatie, camera's, motion capture suits, een 3D-scanner en toestellen om met de computer te interageren, zoals eye trackers en kinects. De medewerkers van VO konden dit allemaal uittesten tijdens hun safari.

 

Innovatie als rode draad

Tijdens onze safari's staan innovatie en creativiteit centraal. Een leuk extraatje daarbij is dat we de mogelijkheid krijgen om contacten te leggen met professionals uit verschillende sectoren die werken rond moderne technieken.

Bij onze eerste twee citytrips gaven we de voorkeur aan geconnecteerde en innovatieve projecten in het Brusselse. Maar onze ‘Innovation Tour’ staat uiteraard ook open voor andere ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan een cultureel uitje met een bezoek aan een kunstenaarsatelier of een tentoonstelling. Als de gelegenheid zich voordoet, willen we bij VO zelfs graag kunstenaars, sprekers, schrijvers of gewoon iedereen die iets creëert in welk domein dan ook uitnodigen om ons te komen vertellen wat ze precies doen.

 

Goed geïnspireerd

Even weg uit de dagelijkse rush is voor de medewerkers van VO een uniek moment. Ook voor het kantoor is het de ideale gelegenheid om de collega's samen te brengen rond een inspirerende ervaring die nodig is om onszelf te heruitvinden.

Van ontspanning tot aandacht en van openheid tot verrijking: het concept van de ‘Innovation Tour’ zorgt voor een sterker creatief potentieel. De eerste editie was alvast een succes. Op naar de tweede op 15 maart! Wordt vervolgd!

 

Meer blog artikels

 • Onze overtuigingen in de praktijk

  Code
 • Het LAB: het nieuwe creatieve hart van VO

  News
 • Communicatie, de rode draad doorheen het gehele evenement, van het begin tot het einde

  Code