Alle blog artikles door

Het digitale moodboard van VO: een bron van inspirerende content! door Marine Truyens

30 april 2019
_ACA9202

VO werkt momenteel aan een digitaal moodboard. Dat moodboard wordt een bron van inspirerende content en een platform om die content ook te delen. Een tool die van pas komt in alle fases van een project: van het zoekwerk tot het denkwerk en zelfs de aanbeveling voor een event. Wij lichten de sterke punten even toe.

In een van de workshops die we bij VO organiseren om op zoek te gaan naar concrete oplossingen rond 'reinventing the codes', werken we momenteel aan een nieuwe tool: een digitaal moodboard. Wat we daarmee willen bereiken? Zo'n moodboard moet ons helpen om sneller de beste inspiratie op te doen. Iedereen binnen het kantoor kan via dat moodboard immers zijn opzoekwerk en inspiratiebronnen opslaan en delen op basis van verschillende thema's. Zo winnen we ongetwijfeld heel wat tijd en het helpt ons om flexibeler en beter samen te werken.

 

Een digitaal moodboard? Say what?

Een moodboard is eigenlijk een digitale bibliotheek vol foto's, documenten of andere bronnen die ons kunnen inspireren bij ons creatieve werk. Dankzij al deze visuals kan VO het concept dat we aan de klant voorstellen uitgebreid illustreren en hem meteen meenemen naar de wereld van zijn toekomstige event. En wie weet kunnen we dat over enkele jaren zelfs met de technologie van augmented reality.

 

Een interne en evolutieve tool

Een team van vijf medewerkers bij VO Event en VO Citizen werkte aan het moodboard en integreerde het ook in het dagelijkse werk van het kantoor.

Alle collega's kunnen visuals, animaties, ontwerpen en noem maar op uit het moodboard halen. De bedoeling is dat we tot één grote database komen speciaal voor VO met zo veel mogelijk inspirerende content op een centrale plek. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat ideeën, referenties, ervaringen of content met toegevoegde waarde – eigenlijk alles wat we verzamelen tijdens onze activiteiten en brainstormingsessies – niet meer verloren kunnen gaan.

 

Hoe werkt ons moodboard?

Er worden verschillende oplossingen getest die volledig moeten worden aangepast aan de realiteit en de behoeften van ons kantoor. De tool beschikt over een reeks intuïtieve functionaliteiten en een zoekfunctie om snel content terug te kunnen vinden. Die content wordt geordend per thema op basis van de vooraf gekozen tags die wij aan de documenten koppelen.

Op die manier krijgen alle teams en project managers in enkele klikken toegang tot inspirerende elementen die nuttig kunnen zijn voor de organisatie van hun project. Ze kunnen het moodboard bovendien gebruiken tijdens hun brainstormingsessies, om een aanbeveling uit te werken of om na te denken over een gloednieuw concept voor hun evenement.

De testfase van ons digitale moodboard is dus van start gegaan om na te gaan waarmee elk van deze tools ons kan helpen. Het resultaat wordt uiteindelijk een heuse 'contentbibliotheek', het creatieve 'brein' van ons kantoor, gebundeld op één centrale plek, en beschikbaar voor alle collega's in hun zoektocht naar inspiratie. Wordt vervolgd!

Meer blog artikels

  • VO Event en Studio Gondo, de kunst van een creatief duo

    News
  • Het LAB: het nieuwe creatieve hart van VO

    News
  • De identiteit van de klant: cruciaal voor een geslaagd evenement

    Code