Alle blog artikles door

Emotie breekt de codes van de creativiteit in de eventwereld door Vinciane Morel

15 oktober 2018
_FDR0438
davidplas_84640

“Emotie is van cruciaal belang tijdens een event. Het geeft blijk van durf en ongebreidelde vrijheid van creatie.” En wie zijn wij om Luc Petit, de vader van de eventshow in België, tegen te spreken? Meer nog, VO breekt samen met hem de codes tot we er binnenkort misschien in slagen de maan uit de hemel te plukken ...

Omdat een spektakel van formaat altijd welkom is in een B2B- of B2C-evenement, ontstond er al snel alchemie tussen VO en Luc Petit. Het was het begin van een uitstekende verstandhouding, waarbij we elkaars competenties respecteren. Zo ging het er ook aan toe voor Inferno in 2015, het openingsspektakel voor de tweehonderdste verjaardag van de Slag bij Waterloo ...

“VO liet er vanaf de eerste briefing geen twijfel over bestaan: mijn spektakel mocht geenszins een schaduw werpen over de voorstelling die zou volgen”, vertelt Luc Petit. “Dat betekende geen Napoleon en geen veldslag ... Wel bedankt jongens! Een enorme uitdaging dus, maar het dwong me er wel toe om de codes van de creativiteit te breken, om het imaginaire op te zoeken, om durf te tonen. Het werd een van de meest ingewikkelde evenementen om op poten te zetten. Een jaar voorbereiding, een plek voor onmiddellijke montage en demontage, 450 figuranten, tal van onvoorspelbare factoren om rekening mee te houden ... In één woord: gekkenwerk! Maar in een eenmalig event als dit, schuilt net daar de magie. Het draait allemaal om die tonnen energie die in een keer vrijkomt, omdat het hele team meteen alles moet geven. En net die indrukwekkende collectieve energie van zowel mijn teams als die van VO vormde de sleutel tot het succes van dit event. Het menselijke kapitaal gaf ongetwijfeld de doorslag. Het is dan ook fantastisch om elkaar door en door te kennen en samen aan iets te zwoegen. Telkens in alle vertrouwen en iedereen die precies weet wat zijn of haar rol is.” 

 

Samen een verhaal vertellen

Wie samen een evenement organiseert, moet inderdaad dezelfde intentie hebben en complementair zijn. Iedereen moet zijn handen durven en willen vuilmaken om tot een mooi eindresultaat te komen. Net dat hebben VO en Luc Petit gemeen: die bereidheid om tot het uiterste te gaan, dat precieze en gedurfde kantje, die wil om echte storytellers te zijn die magie en alchemie creëren bij de materialisering van het verhaal dat ze vertellen tijdens een event.

“Ik ben geen kantoorcreatieveling. Ik hou ervan om samen met de teams aanwezig te zijn op het evenement”, aldus de artistiek directeur. “Het menselijke is mijn prioriteit, want net dat is de belangrijkste drager van emotie. Emotie is dan ook van cruciaal belang tijdens een event. Het geeft blijk van durf, van originaliteit en van ongebreidelde vrijheid van creatie. Een show moet ten dienste staan van een universum. Alle technologieën die in mijn spektakels verwerkt zitten, staan ten dienste van zo’n universum, maar mogen niet zichtbaar zijn. Ik ben dan ook heel selectief en als ik een technologische nieuwigheid integreer, ga ik weldoordacht te werk, in functie van het spectaculaire. Om te innoveren. Zo heb ik onlangs nog de nieuwe lichtshow van de Grotten van Han uitgedacht. Wij zijn de eersten die zich op een event met mobiele verlichting onder water hebben gestort.” 

 

De codes van de creativiteit breken loont!

De gebundelde krachten van VO en Luc Petit Création leverden het duo een 14e plaats op in de BEA World Top 30 Event Agencies 2018. Een mooie erkenning ... Die naar meer smaakt! Onze partner is immers in de running voor een Best World Event Award voor onze uitwerking van het openingsspektakel van het winkelcentrum Les Bastions in Doornik. Een event waar we allemaal bijzonder trots op zijn, omdat het perfect beantwoordde aan de verwachtingen van de klant, inclusief een echte storytelling boordevol emotie. Het verdict valt eind 2018, dus we blijven nog even in spanning!

Meer blog artikels

  • "Reinventing the code": hoe VO voor uw event aan de slag gaat

    News
  • Drie basisregels voor de organisatie van een event

    Code
  • Zingeving + durf = geslaagd event

    Code